Hey! Ik ben Laura

En ik ben schrijfster op De Karmafabriek. Op De Karmafabriek schrijf, vertel en deel wat ik onderweg tegenkom op mijn ‘life adventure’. Ik schrijf, terwijl ik mijn weg ontdek in het ding wat ‘het leven’ heet  ‘so to say’. Lees verder ..

I K  ( B E ) L E E F …

Samen met Patrick en samen zijn we de ouders van een zoet pittig kleuterdochtertje (’12), wonen in het groene hart, maar dromen van een Tiny huisje met een stuk land, vlakbij het bos .. en de zee. Een -zo veel als mogelijk, zelfvoorzienend leven midden in de natuur.

Je vindt me veel in de keuken, op mijn yoga mat of freubelend met vilt of verf. Ik ben beginnend moestuinier, filosofeer ik met liefde over het ‘aller daagse’ en verdwaal ik graag tijdens een (wildpluk) wandeltocht. Ik maak ‘dingen’ graag zelf, zoals mijn huidverzorging en schoonmaakmiddel.

Ik ben kinderyoga docente en holistisch kindercoach -en therapeut bij BloesemKind en schrijf (’17) een mooie cursus voor ouder(s) van een gevoelig en begaafd kind met daarbij prachtige aansluitende trainingen voor professionals. Ook ben ik holistisch natuurcoach en Do in Yoga docente. In  2017 ontwikkel ik een speciaal programma voor Bewuste, Wijze en Gevoelige moeders voor InBloei Coaching.

Samen met Patrick, mijn man -openen we in het najaar van 2017 ZenVol studio voor Do in Yoga, Qigong, massage en coaching met als basis de Chinese gezondheid, Natuurbeleving en Taoïstische filosofie en start ik in 2018 met het schrijven en samenstellen van een opleiding en cursus ‘Kunst van het leven met de 5 elementen’.

M I J N  K U N S T  V A N  H E T  L E V E N

Als als klein meisje was ik al geïnteresseerd in de beweging van het leven. Waarom mensen en dingen waren zoals ze waren en of die beweging kon worden beïnvloed en veranderen. Toen begreep ik natuurlijk nog niet de precieze inhoud van mijn interesse.  Wel wist ik op jonge leeftijd dat dat ik ontdekkingsreiziger wilde worden. Opzoek naar de essentie van het leven en hoe ik de wereld zou kunnen veranderen. Maar hoe doe je dat? Welke studie zou me deze kennis zou brengen? Natuurlijk bracht mijn leven vanzelf de lessen die ik moe(s)t leren.

Ik heb altijd een diepe bewondering -en tegelijkertijd een strijd met het leven gehad. Mijn gevoelige aard maakte dat ik zocht naar verbinding en harmonie die in de waanzin van de dag strandde. Niet gelukkig voelde ik me … want ongelukkig was ik ook niet. Ik paste gewoon niet zo goed in voorgestansde het puzzeltje :-). De schoonheid van het leven (link blog categorie) inspireerde me van het leven een avontuur te maken. Mijn eigen Kunst van het Leven! Met ‘ups and downs’ als ‘part of the journey’,  waar simpel geluk, een (mind) vol leven met minder, in verbinding -en in harmonie met mezelf en ‘alles’ om me heen mijn reisdoel is.

En zo sta ik er nog steeds in. Het leven is wat ik mag leren en het avontuur wat ik moest aangaan. Een kunst die vraagt om oefening en dedicatie, aandacht, flexibiliteit, een open mind -en hart, eindeloos geduld en compassie.

I K  H O U  V A N

mijn dochter/my daughter – vuurvliegjes/fire flies – vanille/vanilla – muziek/music – strand en de zee/beach and the sea – bos/forest – gras/grass – op blote voeten/barefoot – open haard of kampvuur/fireplace or campfire – on gesponnen wol/unspun wool – groen/green – lavendel/lavender – botercreme/buttercream – Einstein – filosofie/filosophy – Indonesisch eten/Indonesian food – libelle/dragon fly – dahlia’s – goede koffie/good coffee – kersen/cherries – lente/spring – vlierbloesem siroop/elderberryflower sirope – hygge/danish way of live called hygge – Denemarken/Denmark – zout water/salt water – avocado – aardbeien/strawberries – dingen met kaneel/stuff with cinnamon – donkere chocolade/dark chocolate – herfst/autumn – regenachtige dagen/rainy days.

E L K  L I C H T  H E E F T   E E N   S C H A D U W

En elke schaduw een licht. Want de schoonheid van het leven is niet alleen het verlichte, stralende en op het voetstuk geplaatste leven, maar ook het leven wat zich verhult in de schaduw. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, als Yin en Yang. En als de schaduw wint van het licht is dat vaak iets wat onbesproken blijft. Er is daar altijd die triomf van overwinning van het licht en de grootsheid van deze triomf. Maar als de schaduw daar altijd is .. achter het licht verborgen ?

De Kunst van het Leven  – of in ieder geval de Kunst van mijn Leven is mee te bewegen met de altijd veranderlijke stroming van het leven en het omarmen en loslaten een vloeiende beweging te laten zijn. Het licht en de schaduw hand in hand, zoekend naar harmonie.